Какво ще стане, ако имате всичко: супер бърза производителност, маратонски издръжлива батерия, екран с гладък екран и камера, конкурираща се с качеството на варио обектива на Google Pixel? Този въпрос задава изданието The Verge и пише още, че Huawei иска да ви накара да повярвате, че новият му флагман P30 Pro е точно такова устройство, без компромиси. 
Смартфонът бе представен официално днес в Париж, като любопитното е, че това се случи, докато междувременно китайският президент Си Дзинпин е на посещение във френската столица. Той се срещна с колегата си Еманюел Макрон, германския канцлер Ангела Меркел  и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. 
Що се отнася до Huawei P30 Pro, смартфонът идва с нова сложна система от камери и обещава 10х увеличение без загуба на качеството. Устройството вероятно ще е сред най-продаваните и най-добрите тази година, пише още изданието.
Новият флагман продължава вече наложилото се партньорство с Leica, стартирало при Huawei P9. Сега и P30, и P30 Pro идват с камера на същия бранд на гърба, нещо повече - по-високият клас телефон е с цели четири обектива на гърба и интригуващ нов сензор, обещаващ значително подобрена производителност при слаба светлина.
Потвърдиха се и слуховете за премахването на добре познатия стерео високоговорител. Вместо него устройството използва иновативна електромагнитна технология, която генерира и предава звук чрез вибрации в горната част на екрана.
OLED дисплеят е 6.47 инча, с разделителна способност 2340x1080 и пропорции 19.5:9. Характеризира се и със заоблени ъгли, по подобие на устройствата от Galaxy S серията на Samsung, както и с умален прорез в горната част. Скенерът за пръстови отпечатъци е оптичен и вграден в екрана. 
Телефонът има 7nm Kirin 980 процесор, проектиран от Huawei. Флагманът идва с типичните 8GB RAM и опции за съхранение от 128GB до 512GB. Батерията е 4 200 mAh, която може да се зарежда супер бързо. P30 Pro също поддържа 15W безжично зареждане, както и обратното безжично зареждане (това означава, че ще можете да зареждате дори слушалките Samsung Galaxy Buds, като ги долепите от задната страна на телефона).
P30 пък идва с размер на екрана от 6.1 инча, по-малка батерия от 3 650mAh и малко по-бавно зареждане от 22.5W. 

източник: economic.bg